top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Smích je hudbou života



Když se v roce 2009 dostala do finále Českoslovenké superstar, obrátil se tehdejší teenagerce z Třince život vzhůru nohama. O rok později již vyhrála Českého slavíka jako Objev roku a nyní je její kariéra v plném proudu. Ve všeobecném předvánočním shonu jsme jí položili pár otázek – zajímalo nás nejen, jak se chystá na svátky, ale i jak se udržuje fit a v kondici.



Máte nějaký rituál, bez kterého se o svátcích neobejdete?


Upřímně, vlastně ne. Prosinec je pro mě vždy celkem hektický měsíc. Spousta koncertů, firemních večírků, vystoupení a do toho mám vždy plnou hlavu zkoušek a zápočtů na vysoké škole, takže než se naděju, zjistím, že je 23. prosince a bylo by dobré koupit nějaké vánoční dárky a udělat si doma vánoční atmosféru. Na druhou stranu je potom čas strávený s rodinou pro mě opravdu za odměnu.


Jak nejraději relaxujete a co vás vždycky spolehlivě nabije?


Jsem požitkář. Mám ráda dobré jídlo a pití. Partner rád vaří, takže společně relaxujeme třeba právě při vaření. Nebo jedeme na výlet, vezmeme pejska na procházku. Partner profesionálně lítá, takže když máme spolu volno, snažíme se každou minutu využít na maximum. Jinak mě vždycky nabíjí a motivují správní lidi, které mám kolem sebe, ale taky třeba cvičení Bikram jógy.



Co vás ke cvičení Bikram jógy přivedlo?


Přivedla mě k tomu sama majitelka Tereza Bonnet Šenková, když otevírala studio Bikram jógy v Praze. Pocházíme obě z Třince, takže jsme o sobě věděly. Když jsem to sice zkusila poprvé, řekla jsem, že už mě tam nikdo nikdy v životě nedostane (smích). Ale 15 minut po skončení lekce a po sprše jsem zažila pocit „znovuzrození“ a Bikram jóga se pro mě stala jistou drogou.


To zní zajímavě. Jak často cvičíte a co vám to dává?


Moc mě mrzí, že Bikram jóga je v Praze. Tím, že žiju v Ostravě, mi bohužel pravidelnost chybí. Naštěstí jezdím do Prahy často pracovně, takže to vždy se cvičením spojím. Teď jsem byla třeba 5x po sobě! Je to pro mě ráj pro mysl i tělo. Navíc nejsem velký fanoušek zimy, takže mi 42 stupňů, při kterých se cvičí, dělá velice dobře.


Máte nějakou oblíbenou pozici a proč?


Mám ráda pozice v záklonu, ale proč, vám asi neřeknu. Jediné, co vím, že se po nich cítím nejlíp, usmívám se na sebe a koluje ve mně pocit štěstí.


Předpokládám, že jste zkoušela jste i jiné druhy cvičení. Proč právě Bikram jóga?


Zkoušela jsem opravdu snad všechno. Dnešní doba je strašně uspěchaná a Bikram je pro mě hodina a půl, kterou mám jen sama pro sebe. Nemyslím na práci, na školu, vše vypustím. Jsem tam jen já a moje tělo. Neuvěřitelně mě to jako ženu motivuje a vnitřně posiluje, protože když už si myslím, že nemůžu, tělo i mysl mě vždycky pustí dál. Díky tomu věřím, že je pouze na mně, kam své limity posunu. Tento pocit si potom odnáším i do běžného života.


Jak jinak se udržujete v kondici a budete cvičit i o svátcích?


V kondici mě kromě Bikram jógy udržují asi geny (smích), protože v Ostravě necvičím. O svátcích budu u rodiny v Třinci a cvičit se nechystám. Leda, že by mě tam někdo odkutálel. Vánoce opravdu projím, prolenoším a proklábosím. To je třeba důvod, proč jsme si řekly s Monikou Bagárovou, že musíme natočit videoklip na náš společný duet ještě před svátkama, protože po nich by to asi moc atraktivní nebylo (smích).


Jaké dárky nejčastěji kupujete pro své blízké?


Nikdy nevím. Všichni kolem mě všechno mají nebo si to koupí, a když se zeptám, co by jim udělalo radost nebo co potřebují, řeknou, že nic. Snažím se být kreativní, ale na poslední chvíli mi to vymýšlení moc nejde.


Máte nějakou oblíbenou vánoční píseň?


Mám strašně ráda jednu vánoční píseň z filmu Sám doma. Připomíná mi dětství.


Napadlo vás někdy složit vánoční píseň?


Složit úplně ne, ale nazpívala jsem své vánoční album s velkým symfonickým orchestrem, které se jmenuje Má přání k Vánocům. Jsou na něm celosvětově známé vánoční písně s českými texty a jsem za to strašně vděčná. Moc se těším 16. 12. na svůj vyprodaný Vánoční koncert v ostravském klubu Parník, kde tyto písně zazní. Říkám tomu takový koncert „V papučích“, protože se tam kromě fanoušků vždy sjede také celá moje rodina i kamarádi. Všichni tam k sobě máme hodně blízko.


Zpíváte u stromečku?


Nezpívám. Hrají koledy a já si to užívám.


Na co se na Vánoce nejvíce těšíte?


Vlastně jsem o tom už mluvila. Těším se, že odložím telefon, budu si jen povídat, existovat, nic neřešit, jíst, pít, koukat pohádky.


Co byste si přála vy sama?


Já si všeobecně přeju, ať jsou všichni šťastni, spokojeni sami se sebou a užívají si života. Já to tak mám a je mi strašně dobře. Dělám, co mě baví, mám kolem sebe lidi, co mě baví a na noze mám vytetované svoje motto: ,,Smích je hudbou života!“ Tím, se řídím.


Autor: Barbara Juzlová (Žena a život)


Markétu Konvičkovou známé u nás na Bikram Yoze již více než 8 let. Pro nás je to naprostý unikát. Holka s úžasným talentem, pokorou, dříč a člověk, který má velké srdce. Na lekci si nic neodpustí, stejně tak, jako mimo stěny hot roomu. Žádné hvězdné manýry, naopak vždy ochotná pomoci dobré věci. Jsme moc rádi, že se u nás Markéta cítí dobře a těšíme se na její další úspěchy i společné projekty.

Děkujeme Markét!


Tvoje Bikram Yoga Prague

246 zobrazení0 komentářů
bottom of page