top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

6 DŮVODŮ, PROČ OPRAVDOVÍ MUŽI CVIČÍ BIKRAM JÓGU

Aktualizováno: 13. 11. 2019


Pánové buďme upřímní, "nabouchané svaly“ dle vzoru Arnieho jsou už tak trochu z módy. Letí vyrýsovaná, rovnoměrně vypracovaná těla a úplně nejvíc sexy je, když majitel takového těla jen neleží na zádech na benchi v posilovně, ale umí to svoje tělo i ohebně použít! Mluvíme teď samozřejmě o polohách! 😉 Pradávná nesprávná interpretace, že jóga je lehčí forma fitness tréninku, vhodnějšího pro ženy, způsobila, že někteří muži se józe vyhýbají a ztrácí tak ohromný zdravotní a mentální přínos. Jedním z důvodů této mylné interpretace je, že jóga je spíše o protažení a flexibilitě těla, než o síle a budování svalů. Praxe Bikram jógy však dokazuje, že se v mysli a těle cvičením zvyšuje celková síla (také mentální) zejména pak budování svalů.


A aby to nebylo jen o slibech. Zde je seznam pár z mnoha mužských celebrit, kteří si své tělo pomocí Bikram jógy udržují v neotřesitelné formě - ZDE


1. Jóga buduje svaly rovnoměrně


Muži mají tendenci pracovat na posílení svalů pouze v určitých partiích jako jsou bicepsy, ramena nebo prsa, zatímco jóga vytváří svaly rovnoměrně po celém těle a zvyšuje jeho flexibilitu. Zaměření se na kulturistiku svádí k ignoraci důležitých svalových skupin, zatímco jóga je účinná pro celkovou kondici.


2. Více pružnosti znamená méně zranění


Vědomé a správně prováděné jógové cvičení je cestou k bezpečnému a efektivnímu procvičení všech částí těla, které muži normálně nezpevňují. V důsledku toho se svaly naučí spolupracovat harmoničtěji, protažením jsou ochráněny před zraněními a jejich pružnost dodává tělu (i mysli) pocit lehkosti a uvolněnosti. Vzhledem k uvolněné mysli je uvolněn často nahromaděný stres z práce, což je další z ohromných benefitů.

 

3. Zlepšení vytrvalosti znamená lepší trénink i v jiných sportech


Další nedávná studie zjistila, že praxe Bikram jógy zlepšuje respirační a kardiovaskulární funkci, stejně jako budování svalové síly. Kombinovaná vytrvalost se zvýšenou pružností poskytované jógou, vede k potenciálně lepšímu cvičení také v jiných fyzických disciplínách, jako je například běh, tenis a jízda na kole. 


4. Jóga podporuje hubnutí a svalový tonus


Studie provedená časopisem Journal of Alternative Medicine prokázala, že muži, kteří praktikovali jógu každý den, ztratili během 10 dní 2 kg tuku. Jóga snižuje hladinu kortizolu, stresového hormonu, který nutí vaše tělo k ukládání tuku v oblasti břicha. Cvičením s vlastní vahou těla a odolností, pomáhá jóga budovat štíhlé pevné svaly, plné síly.


5. Jóga snižuje stres a úzkost


Bikram jóga propojuje práci s tělem a myslí kombinací fyzických pozic (asán), řízeného dýchání a relaxačních technik, u nichž bylo prokázáno, že snižují krevní tlak a srdeční frekvenci, které pomáhají modulovat reakci na stres. Je dokázáno, že jóga též pomáhá při úzkosti a depresi.


6. Jóga vede k lepšímu sexu


Pánové je to tak. Jak zvýšené libido, tak lepší sexuální výkon byly prokázány v důsledku pravidelného cvičení jógy. Ve studii z roku 2010 o mužích ve věku od 24 do 60 let bylo prokázáno, že jóga zlepšuje všechny oblasti sexuálních funkcí u mužů. Techniky dýchání a soustředění vyučované v józe, mohou mužům pomoci lépe pracovat a propojovat svou sexuální energii. Lepší vytrvalost vede ke zvýšené sexuální výdrži. Flexibilita také zlepšuje sex. Kombinace těchto výhod se zvýšeným povědomím o dechu a vnímavosti, zvyšuje nejen výkonnost a vytrvalost, ale sebeovládání získané praxí jógy, může být použito pro zvýšení intenzity zážitku.



1 115 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page