top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Bikram agentka PETRA

Aktualizováno: 21. 5. 2018


Petra Mandáková (25) pracuje v digitální agentuře jako Performace marketing specialist a je naše první agentka, která pro vás bude mapovat, přísným okem hodnotit a srovnávat zahraniční Bikram studia. Péťa je sportovec tělem i duší a už od dětství je k nezastavení. Závodila ve sportovním aerobiku, 10 let soutěžila ve street dance a během tancování ještě hrála 10 let volejbal. Tréninky mívala často dvakrát i třikrát denně. Motorem pro ní byl už jen samotný pocit ze cvičení a tréninků, ale samozřejmě také soutěže a lidé pohybující se kolem sportu a tancování. Nejinak je tomu ani teď, kdy Péťu můžete potkat buď na crossfitu nebo v hot roomu, kde jsou lidé naladěni na stejnou notu a to je pak radost se potkávat.


Péťo, proč jsi začala cvičit Bikram jógu?


Hledala jsem nějakou kompenzaci ke kruhovým tréninkům, TRX a crossfitu - prostě něco, co více tělo protáhne, dodá mu energii a zlepší flexibilitu těla a svalů. Klasická jóga mě ale nikdy moc nebavila, potřebovala jsem mít po lekci pocit, že jsem si dala do těla, což Bikram jóga splňuje skvěle. :)


Co na Bikram miluješ?


Po roce praktikování především pokroky, které člověk dělá a vidí je na sobě každou další lekci. Miluju taky pocit po lekci, po odcvičení především ranních lekcí má člověk energii na celý den a endorfiny fungují vážně skvěle. Večerní lekce jsou zase narvané a energie plného sálu je také nezaměnitelná :-)


Jak tě Bikram změnila a co ti dala?


Určitě mi zpevnila postavu, dodala jiný typ síly, než ostatní cvičení. Po letech od závodního aerobiku a tancování mi zlepšila flexibilitu, pomáhá mi s občasnou bolestí zad a chodím více narovnaná. Hodně mi taky pomáhá s lymfatickými problémy, se kterými se potýkám cca 7 let.


Co bys doporučila lidem, kteří stále váhají, jestli Bikram zkusit nebo ne?


Ať se nebojí a jdou do toho. Bikram jóga nemusí být pro každého, ale nemůže to člověk odsuzovat, dokud to nezkusí. :-)


Jakou máš oblíbenou polohu?


Asi ty náročnější balancující polohy, kde člověk vidí pokrok nejvíc - Stoj na jedné noze s hlavou u kolena (Dandayamana-Janushirasana), kdy je člověk konečně rád, když to čelo na koleno položí a ještě v poloze drží. Hned za tím následuje Poloha luku ve stoji, která je sama o sobě skvělou výzvou. Poloha luku na zemi a velbloud jsou hned v závěsu, chci se zdokonalit především v polohách v záklonu a tyhle jsou na to skvělou přípravou


Na co myslíš, když je to pro tebe v lekci nejtěžší?


Na správné dýchání. Může se stát, že se necítím nejlépe, špatně se najím a prostě mi lekce nesedne, ale většinou se dá vše prodýchat, v tom mají lektoři pravdu. :-)


Nevadí ti, že se pořadí poloh vůbec nemění?


Člověk by řekl, že stihne myslet na spoustu jiných věcí a nevypne tu mysl úplně, když už je celá série rutina a člověk vše dělá automaticky. Já se ale snažím hlavou být v daném momentu a vážně se jen soustředit na danou polohu a udělat ji co nejlépe. :-) Pokud mám myšlenky jinde, díky endorfinům to jsou většinou jen pozitivní milé věci, na žádné starosti zde není prostor. A pro ty pokročilejší je tu skvělá výzva v podobě progressive lekcí, které jsem si také zamilovala!


Řekni nám víc o své challengi.


Začala jsem před rokem 10 dny v kuse v rámci začátečnického balíčku, poté jsem si hned prodloužila na dva měsíce a tak nějak dala asi 65 dní nonstop. Tuhle druhou challenge jsem chtěla dát jako přípravu na Vánoce plné cukroví a dostat se po pár týdnech na cestách zase do formy. První cíl byl tedy 30 dní. Když jsem na Štědrý den měla 35. den své výzvy a viděla skvělý rozvrh přes svátky, neváhala jsem pokračovat, nepřerušila to ani dovolená ve Španělsku, kde jsem našla skvělé studio a dennodenní lekce v rozvrhu. :-) Až nyní to zase přeruší nějaké cestování do zahraničí. Nyní ještě pokračuji, už to ani nepočítám, dopočítala jsem 102 dnů. Je to výzva, nejtěžší je na tom však asi ta časová náročnost, jinak mám pocit, že bych mohla pokračovat donekonečna. :-))


Děkujeme Péťo za tvůj čas a už teď se těšíme na tvoje reporty. :-)

637 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page