top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Bikram agentka - Šárka Černá BeHot Yoga Toronto


KDE BYLA ŠPIONÁŽ PROVÁDĚNA?

Cílem špionáže bylo studio BeHot Yoga Toronto (http://behotyogatoronto.com/), kam jsem poprvé zavítala už před rokem a půl. Nyní se mi konečně znovu poštěstilo sladit pracovní rozvrh s rozvrhem Bikram jóga lekcí, a tak jsem si mohla nejen opět dopřát oblíbenou rutinu, ale také vám přinést aktuální reportáž.


JAK VYPADALO STUDIO (PROSTORY, ČISTOTA, VZHLED SÁLU, ZÁZEMÍ, KAPACITA STUDIA)?

Studio se nachází v prvním patře nenápadného domu v centru Toronta. Ve srovnání se vzdušným prostorem pankráckého studia BikramYoga Prague působí nízké stropy a tmavé odstíny recepce trochu stísněně, ale to je asi jen otázka zvyku. Při příchodu vás uvítá recepce s několika křesly a lavicemi, kde se též přezouvá. Na podlaze je koberec, na stěnách obrazy a poličky, u pultu koš s podložkami na vypůjčení a další pomůcky, recepce tak trochu připomíná lehce neuklizený, ale útulný obývák. Dámské a pánské šatny jsou oddělené, ve spojovací chodbičce jsou malé trezorky na cenné věci a věšáky na sušení podložek. Totiž pokud si podložku vypůjčíte ve studiu, po lekci máte za úkol ji postříkat sprejem a pověsit. V šatnách už pak nejsou skříňky, jen věšáky, sprchy byly v dámské šatně čtyři, samostatné boxy vybavené závěsy a dávkovači šampónu a mýdla byly čisté. Jen mě trochu mě zarazila absence plnohodnotného fénu. Šatna samotná je vzhledem ke kapacitě sálu trochu malá, před a po naplněné lekci tak následuje lehčí tlačenice.


Ve studiu jsou dva sály, velký vyhřívaný sál na Bikram lekce je podlouhlý a jedna boční stěna je celá prosklená, přítomnost denního světla je příjemná a vzhledem k tomu, že je studio v prvním patře, tak se netřeba obávat nechtěných pohledů náhodných kolemjdoucích. Vyhřívání je jak v podlaze, která je pokrytá linem, tak pomocí panelů na stropě, o správnou teplotu tedy bylo postaráno víc než dobře. Kapacitu bych odhadla asi na 60 lidí, při mnou navštívené lekci byla téměř naplněná, takže podmínky byly vskutku srovnatelné s tropickou džunglí, nicméně vzduchotechnika fungovala perfektně.


JAK PROBÍHALA LEKCE? NABÍZÍ STUDIO LEKCE VE VÍCE JAZYCÍCH?

Ocenila jsem, že v nabídce stále figuruje klasická 90minutová Bikram lekce, i když jen čtyřikrát týdně. Zbytek rozvrhu jsou zkrácené hodinovky Bikram jógy a všemožné další odrůdy heated a warm jógy a pilates, a dokonce lekce s hudbou. Mně se podařilo navštívit klasickou Bikram lekci, která probíhala naprosto standardně, lektorka Winny měla sympatický projev. Lekce probíhají pouze v angličtině.


JAKÝ BYL VE STUDIU PŘÍSTUP K CIZINCŮM?

Kanaďani jsou obecně hodně přátelští, na rozdíl od Američanů ale takovým příjemně nevtíravým způsobem, a nejinak tomu bylo i ve studiu. Krom úsměvu na uvítanou a vřelého „Welcome to Canada!“ se tak žádné zvláštní zacházení s cizinci nekonalo.


BYLO NĚCO, CO TĚ PŘEKVAPILO?

Líbil se mi cvičební sál s omyvatelnou podlahou a perfektně vyváženým vytápěním a větráním, které obstálo na jedničku i v plné kapacitě a s tím související vysokou vlhkostí vzduchu. Naopak se mi moc nelíbila malá šatna bez skříněk na věci a fénu. Samotná lekce byla ale moc příjemná a vedená naprosto v souladu s Bikram metodou, až na drobnou výjimku v pauzách na vodu, kdy se striktně dodržuje jen ta první, a pak už je dovoleno pít kdykoliv mezi polohami. Též mně trochu překvapilo, že cvičící nejsou aktivně vedeni k tichému dýchaní nosem, a tak celou lekci provázelo hlasité funění.


KOLIK HVĚZDIČEK (maximum je 5) BYS STUDIU UDĚLILA?

5


Moc děkujeme Šáry, za skvělou špionáž a doufáme, že ses za našimi fény těšila jako my na tebe :D.


Tvoje Bikram Yoga Prague

190 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page