top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

BIKRAM MUŽI - Tomáš Steinhart

Aktualizováno: 14. 4. 2019


Býval dobrým sportovcem, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože se přestal protahovat. Jednoho dne překročil práh hot roomu a vše bylo jinak. Ostatní se ho snažili přesvědčit, aby toho nechal, ale místo toho začali sami strečovat. Obviněn z hypomobility teď nyní projíždí krajinou. Zkrácený psanec, který loví psance. Tomáš Steinhart

Tento prolog víceméně reflektuje celou skutečnost, proč Tomáš navštívil hot room, nicméně abychom mu nekřivdili, tak nutno dodat, že Tomáš hrál dříve lední hokej, vystudoval sportovní univerzitu a nyní je majitelem Fitness Bitevní pole, kde se snaží o to, aby každý byl na tom lépe než on.

Proč jsi začal Bikram jógu cvičit?

Byl jsem osloven marketingovým týmem z Vašeho studia, jestli bych se zúčastnil natáčení v chystaném promo videu, kde budete moci sledovat (nejen) kontrast zkrácených / nezkrácených lidí. Myslím, že každý si nejspíše domyslí, jaká byla moje role.

Jaký máš názor na to, že Bikram jóga je jen/hlavně pro ženský?

Myslím, že nejde přesně určit, jaká sportovní aktivita je jenom pro ženy a muže, když pomineme kurzy pro těhotné či cvičení pro ženy, kde z názvu jasně vyplývá, že pokud máte mužské pohlavní orgány, tak nejste vítáni.

Každopádně s klidem v duši můžu určitě prohlásit, že Bikram jóga je určena pro každého, kdo chce pozitivním způsobem ovlivnit své zdraví.

Co je pro Tebe na Bikram nejtěžší?

Vydržet až do konce. Upřímně se přiznám, že celých 90min lekce je pro mě pořádná výzva. Nedokážu si představit, že bych v noci usínal oblečený v pyžamu a se zavřeným oknem a tady se po Vás chce, abyste v +42°C prováděli fyzickou aktivitu. Ale snažím se to brát vždycky sportovně a posledních pět minut myslet na skvělé fresh drinky na baru, které si dám po lekci a ono to vždycky nějak dopadne.

Jaké na sobě pozoruješ díky cvičení změny? (Jak Tě Bikram jóga změnila?)

Jelikož mám v týdnu své tréninky, tak místo aspektů jako úbytek váhy či zpevnění středu těla, kterých bezpochyby na Bikram józe také dosáhnete, bych spíše zmínil zlepšenou kloubní pohyblivost, obranyschopnost a fakt, že se po lekci cítím naprosto skvěle.

Co Ti Bikram jóga dává a jiné sporty ne?

Bikram jóga je pro mě něco doposud nového, co jsem nikdy předtím nedělal. Po každé lekci zjistíš, že danou polohu lze provést vždy čistěji a lépe, takže kdybych to měl konkretizovat, tak Bikram jóga je pro mě výzva.


Co bys doporučil chlapům, kteří uvažují o tom, začít Bikram jógu cvičit? (Prostě pár tipů od mazáků)

Mazák Bikram jógy :), Tak dobrá, v klidu se usaďte a pojďme na to.

Několik rad a receptů Jirky Babici:

- Všichni jsou na lekci v plavkách (a nemyslím tím Na plovárně s M. Ebenem).

- Určité polohy mají něco do sebe a můžete je následně využit v praxi (po skončení lekce samozřejmě).

- Zdravotní benefity.

- Když to zvládnu já, tak to musíš dát i Ty.

- Je to výzva, tak nebuď srab a pojď do toho taky.

Díky moc Tome a doufáme, že přivedeš kamarády :D

Bikram Yoga Prague

646 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page