top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Na Bikram yoze se podíváte pravdě do očí


Bikram yogu jsem začala cvičit jako doplnění nebo spíš kompenzaci k náročně pohybovému povolání tanečnice, kde je tréninkový systém založený na velmi odlišných principech, ačkoliv to tak na první pohled nemusí vypadat. Dobře mi dělá, že se skutečně moje svaly prohřejí do hloubky a tím pádem jdou moje bolavá záda lépe protáhnout, uvolnit a regenerují.


Co je tady vůbec obtížné – podívat se pravdě do očí. Každý den je na tom člověk jinak a je třeba to přijmout, že to někdy nejde podle představ, i když vkládáte do lekce veškerou vůli. V lekci však vidíte, že jsme na tom všichni stejně. Každý pracuje s tím co má. Díky Bikram yoze jsem možná zase o něco více pochopila, jak může být naše ego nebezpečné pro nás samotné. Nesmíte se porovnávat s jinými, ale plně se soustředit na přínos lekce pouze pro vás. Celá lekce je taková meditace. Vlastně žádnou polohu bych nenazvala oblíbenou, žádná mi není moc pohodlná, tím spíš je však užitečná.


Lidem bych určitě doporučila, aby vyzkoušeli ten pocit, kdy splavení vylezou z horké místnosti s dobrým pocitem, že pro sebe a své zdraví dnes něco udělali.


Leona Qaša Kvasnicová

profesionální tanečnice a choreografka

546 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page