top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Pitný režim při cvičení

Aktualizováno: 14. 1. 2019



Během cvičení Bikram Yogy se zvyšuje "horkost" v našem těle. Pokud během lekce pijeme studenou vodu, představuje to pro tělo značnou zátěž. Studená voda rychle ochladí naši abdominální teplotu, což zásadně nabourává naši přirozenou termoregulaci. Energii, kterou potřebujeme na cvičení, tělo zbytečně spotřebovává na "ohřátí" studené vody zpět na tělesnou teplotu.


Proč nechodit během lekce na toaletu?


Daleko účinnější způsob detoxikace je, když se tělo prostřednictvím potu zbavuje přebytečné "odpadní" vody namísto vyměšování nové ochlazené, kterou doplníme těsně před nebo dokonce během lekce. Nemluvně o tom, že prudká změna tlaku i teploty, při které dochází opuštěním hot roomu může vést k omdlení či mdlobě, což je opravdu nebezpečné. Doporučujeme si odskočit těsně před lekcí, aby nutkání bylo co nejmenší.

Ideálním stavem samozřejmě je doplňovat tekutin průběžně během celého dne a do hot roomu si, spíše než potřebnou součást, brát vodu jako malou psychickou podporu.


Jedním z cílů, které pro nás má jóga nachystané je umět se vzdát jakýchkoli mentálních i fyzických ruchů či rozptýlení. Ať už je jím chuť na studenou vodu, přemýšlení o nevyřízených e-mailech, odskočení si na WC či myšlenka na něco na zub, cílená eliminace všech těchto vyjmenovaných věcí nám umožní nejen prohloubit fyzickou praktiku, ale též užívat si nerušené 90 minutové meditace, která je neméně důležitou součástí celého cvičení Bikram Yogy.

422 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page