top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Zase ta voda...


Nevím, jestli víte, ale voda je jedinou tekutinou na světě, která se netráví. Voda se do těla absorbuje. Po vypití, se do 15 minut dostane do krevního oběhu. Vypijete sklenku, počkáte 15 minut a voda už je v krevním oběhu, kde dopravuje živiny, hydratuje buňky, a nebo dopravuje odpad k ledvinám. Pokud si tuto skutečnost uvědomíte, tak vám hned bude jasné, proč se vám poté, co se v lekci trochu víc napijete, motá hlava, nebo se začínáte víc potit.


Již ze samotného cvičení máte totiž zvýšenou tepovou frekvenci a tím i vyšší krevní tlak. Když však v průběhu lekce vypijete větší množství vody, zvýší to objem tekutin v krevním oběhu a tím se i zvýší (podle objemu vypité vody) krevní tlak. To však není pro vaše tělo prospěšné. Ničíte si tím srdíčko, ale co s tím dělat?


Hydratujte své tělo každý den. Kolik? 30 ml na kg váhy. To si jednoduše vypočítáte. Když máte 60 kg tak je to 1,8litru vody, u 70 kg je to 2,1 litru vody. Denně. Průběžně po celý den. Pokud si vybudujete dobrý pitný režim, tak před lekcí, nebo v průběhu lekce už nebudete muset pít velké množství vody, váš krevní tlak bude optimální a lekce bude pro vás mnohem prospěšnější.


Takže pokud chcete lépe pochopit chyby v pitném režimu, dovědět se o prospěšnosti pitného režimu pro vaše tělo a začít si vytvářet tento prospěšný návyk, tak tento článek je správným začátkem: Taky děláte tuhle zásadní chybu v pitném režimu?


Richard Husovský


416 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page