top of page
Vyhledat
  • Sebastien Bonnet

Vítězka Challenge - "Prostě jsem si nepřipustila myšlenku, že to bude těžké."

Aktualizováno: 14. 1. 2019

Jana Hutáková


Jani, řekni nám něco o sobě. Co děláš? Jak dlouho cvičíš, proč jsi s Bikram jógou začala?


Jsem fyzioterapeut. Celý život jsem sportovala, pak přišly nějaké úrazy a musela jsem kvůli nim skončit se svým milovaným volejbalem. Stála jsem před rozhodnutím, co mi může v životě volejbal nahradit. Náhodou se v té době otevřelo první studio BY a díky kamarádce mého přítele jsem to zkusila. Je to asi 10 let? Určitě to máte někde v počítači 😊.


Proč ses rozhodla jít do Challenge?


Zatím jsem kromě ročního „výpadku“ dělala každou Challenge a tak mě ani nenapadlo tuto tradici porušovat.


I když Challenge znáš evidentně dokonale, měla jsi od této nějaké speciální očekávání?


Po jedné zkušební lekci, kterou jsem absolvovala asi 4 dny před začátkem Challenge po 1 a ¼ roce totálního zatuhnutí, jsem nevěděla, co mám čekat. Díky své profesi a předchozím zkušenostem s BY jsem věděla, že umím cvičit tak, abych si neublížila. Takže moje očekávání nebylo tentokrát naprosto žádné.


Na co ses těšila?


Na každodenní cvičení, na příznivé změny, které (snad) nastanou, na to, že mě BY přinutí cvičit každý den dostatečně dlouhou dobu, aby to mělo opravdu efekt – protože, co si budeme povídat, rehabilitační cvičení není mnohdy tak zábavné a záživné, aby se člověk přinutil ho dělat každý den – i když je to NUTNÉ! A hlavně na to, že tu budu 90 minut jen sama pro sebe, vypnu v hlavě všechny starosti, budu vnímat jen svoje tělo a jeho signály a odezvu na cvičení a budu se mu snažit porozumět a reagovat.


Co pro tebe bylo ten měsíc nejtěžší?


Nic. V hlavě jsem si nastavila jen těšení se na cvičení v hot roomu a na známé milé tváře, prostě jsem si vůbec nepřipustila myšlenku, že to bude těžké a něco nepůjde.


Pozoruješ na sobě nějaké větší změny, když cvičíš každý den?


Samozřejmě! Tak daleko, jako jsem se posunula za ten měsíc, bych se nedostala ani za čtvrt roku při frekvenci cvičení 2–3 krát týdně.


Jak jsi to zvládla s prací, rodinou atd.? Jak to vše skloubit?


Já to mám oproti jiným asi dost lehké. Studio mám blízko práce, cvičení od 16 hodin mi přímo navazuje na pracovní dobu, nemám děti, partner je velmi tolerantní (taky cvičil BY) a má své koníčky, kterými zaplní čas, kdy bychom jinak byli spolu. Každý den jsem prostě přijela jen o dvě hodiny později z práce, ale příjemně naladěná a to určitě stálo za to 😊.


Jakou bys dala radu lidem, kteří o Challengi uvažují?


Pokud jste jí ještě nikdy neabsolvovali, zkuste to. Nejste zvědaví, co to s vámi udělá? Jen samé dobré věci! Za jednu (třeba nakonec jen jedinou) zkušenost to opravdu stojí!

541 zobrazení0 komentářů
bottom of page